• Al 35 jaar een begrip
  • Grootste van Noord-Nederland
  • Alle merken en modellen
  • Reactie binnen 15 min.
  • Al 35 jaar een begrip
  • Grootste van Noord-Nederland
  • Alle merken en modellen
  • Reactie binnen 15 min.

Privé Lease en zakelijke lease - De verschillen

Tussen Privé Lease en zakelijke lease zitten wezenlijke verschillen die voortvloeien uit wetgeving en het type afnemer. Deze verschillen zijn lang niet voor iedereen duidelijk, daarom hebben wij de grootste verschillen hieronder op een rijtje gezet.

Prive Lease Header Mii home Berg

Inclusief of exclusief BTW

Ten eerste is er een verschil in de vermelding van de bijbehorende BTW. Bij Privé Lease is het wettelijk verplicht dat de prijzen inclusief BTW worden vermeld. Echter worden bij zakelijke lease de prijzen in offertes en contracten zonder BTW genoemd.

Wel of geen bijtelling bij Privé Lease?

Er zijn veel onduidelijkheden over bijtelling bij Privé Lease en zakelijke lease. Bij Privé Lease wordt het contract afgesloten met een particulier. Hierdoor is er van bijtelling geen sprake. In het geval van zakelijke lease wordt de leaseauto door de werkgever beschikbaar gesteld aan de werknemer. De fiscus vindt dat een gedeelte van het gebruik privé is, oftewel loon in natura. In dit geval is er sprake van bijtelling (een bepaald percentage over de waarde van de leaseauto die verrekend wordt met het inkomen).

Het aanbod: Standaard bij Privé Lease, maatwerk bij zakelijke lease

Bij Privé Lease wordt erg veel waarde gehecht aan transparantie en duidelijkheid. Om deze reden bieden we een uitgebreid standaard aanbod van de meest populaire en meest complete modellen. We bieden altijd een vaste looptijd van 3 jaar met een kilometrage van 15.000 per jaar, omdat dit onder onze klanten het meest gewenst is. Wanneer er meer in gereden wordt, wordt er een lage kilometerprijs berekend. Voor de zakelijke lease bieden we maatwerk, omdat de vraag erg van elkaar verschilt.

Noordlease (34)

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Privé Lease zijn berust op het huurrecht en op de consumenten wetgeving. Deze voorwaarden zijn helder en overzichtelijk gedeponeerd en voor iedereen op elk moment inzichtelijk. Bovendien zijn de voorwaarden geheel afgestemd op consumentenbescherming. Bij zakelijke lease is de mantelovereenkomst van belang. Dit is een uniek document aangepast naar de vraag van de klant en is niet gedeponeerd. De overeenkomst is van toepassing op meerdere auto’s binnen een bedrijf.

De aflevering van de Privé Lease en zakelijke lease auto

Wanneer het om Privé Lease gaat wordt de auto bij ons pand Autoborg in Groningen afgeleverd, omdat wij vaak uit voorraad kunnen leveren. Eveneens vinden we het van belang kennis met u te maken om alle zaken in en rondom de auto en het leasecontract met u te kunnen bespreken. Bovendien is het dan mogelijk de tenaamstelling van het kenteken op uw naam te zetten. Wij zijn blij met u als klant en dat willen we graag persoonlijk benadrukken. In de zakelijke lease worden de specifieke auto’s meestal afgeleverd via de dealer waar de samenstelling van de auto mee besproken is. Steeds meer zakelijke leaseauto’s worden via Autoborg afgeleverd.

Op weg geen verschil

Ongeacht Privé Lease of zakelijke lease, de service, zorg en dienstverlening zijn gelijk. Het onderhoud en de service kan bij de plaatselijke dealer. U heeft daarnaast hulpverlening in binnen- en buitenland met vervangend vervoer. Bij schade staat het telefoonnummer in onze berijdershandleiding die bij al onze auto’s wordt geleverd.