• Al 35 jaar een begrip
  • Grootste van Noord-Nederland
  • Alle merken en modellen
  • Reactie binnen 15 min.
  • Al 35 jaar een begrip
  • Grootste van Noord-Nederland
  • Alle merken en modellen
  • Reactie binnen 15 min.

Tesla Model 3: toekomstmuziek?

Gepubliceerd op 8 december 2017
Tesla Model 3: toekomstmuziek?

Een autoproducent met een wisselend beeld.

Tesla, een autoproducent met een wisselend beeld. Tesla staat bekend als pionier op het gebied van elektrisch rijden. Aan de andere kant kampt het bedrijf met problemen omtrent de productie van de Model 3. Wij informeren u over de stand van zaken.

Leider in duurzame mobiliteit

In 2003 is Tesla opgericht door ingenieurs die wilden bewijzen dat elektrisch rijden een geduchte tegenstander is van benzineauto’s. Het bedrijf, onder leiding van Elon Musk, presenteerde in 2008 de Roadster met unieke accutechnologie en volledig elektrische aandrijflijn. Sindsdien zet Tesla deze innovatieve ontwikkelingen voort met onder andere de Model 3.

Model 3

De Model 3 is het instapmodel van Tesla. Kleiner, smaller en betaalbaar. Met de Model 3 tracht Tesla veilig elektrisch rijden voor het grote publiek mogelijk te maken. De Model 3 is ontworpen om de veiligste auto in elke categorie te zijn. De actieradius van de elektrische auto is afhankelijk van het accupakket. Met het 75 kWh grote accupakket, het grootste pakket, kun je circa 500 kilometer rijden. Met een variant van 50 kWh ontstaat een kleinere actieradius.

De elektrische auto heeft een verscheidenheid aan standaardfuncties, waaronder een glazen dak, een touchscreen-display van 15 inch, Wi-Fi en LTE-internetverbinding, gratis draadloze software-updates, volledige LED-verlichting, en een 8-jaar/ 100.000 mijl batterijgarantie. De Tesla Model 3 is verkrijgbaar vanaf 35.000 dollar.

Toekomstmuziek

De consument is te spreken over de elektrische auto. Er zijn een half miljoen Model 3’s besteld. Hiervan zijn het afgelopen kwartaal daadwerkelijk 222 geproduceerd. De Tesla Model 3 zou de autofabrikant weer uit het slop moeten halen, maar productieproblemen zorgen voor vertragingen in levertijd. Het is dan ook geen verrassing dat Tesla zelf ook aangeeft dat de productie van de Model 3 wordt uitgesteld en het langer gaat duren voordat de auto’s in grote aantallen van band rollen.

Op tesla.com staat vermeld dat de Model 3 na bestelling binnen 12 tot 18 maanden wordt geleverd.

duurzaam autorijden-01-01

Elektrische auto leasen? Ontvang direct een offerte

elektrische modellen


Meer informatie over elektrisch rijden

Binnenkort ontvangt u van ons een nieuwsbrief-special waarin we dieper ingaan op de ontwikkeling van elektrisch rijden.