• Al 35 jaar een begrip
  • Grootste van Noord-Nederland
  • Alle merken en modellen
  • Reactie binnen 15 min.
  • Al 35 jaar een begrip
  • Grootste van Noord-Nederland
  • Alle merken en modellen
  • Reactie binnen 15 min.

Succesvolle Noordlease G-voetbaldag bij FC Emmen

Gepubliceerd op 1 mei 2018
Succesvolle Noordlease G-voetbaldag bij FC Emmen

Voorafgaand aan de wedstrijd (28-04-2018) tussen FC Emmen en Jong FC Utrecht vond de Noordlease G-voetbaldag plaats in De Oude Meerdijk. Circa 50 G-voetballers hebben een clinic gevolgd. Rondom de wedstrijd in de Jupiler League was er tevens aandacht voor Fonds Gehandicaptensport. Activiteiten op het #HIERKOMIKWEG plein en in de business club zorgden voor een mooie donatie van € 6.100,- aan het Fonds.

Noordlease is als hoofdsponsor van FC Emmen en 1% FairShare® partner van Fonds Gehandicaptensport de trotse naamgever van de succesvolle G-voetbaldag. “Sport voor de 1,7 miljoen mensen met een handicap in Nederland is helaas niet vanzelfsprekend. Fantastisch om samen met Noordlease en FC Emmen extra aandacht te geven aan het G-voetbal in de regio van Emmen”, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. “Vanuit de donatie kunnen wij sportverenigingen ondersteunen, zodat meer mensen met een handicap dicht bij huis kunnen sporten”.

“Het was een geweldige dag met aandacht voor de gehandicaptensport. Fantastisch om 50 kinderen met een handicap te zien genieten op het veld van FC Emmen., aldus Ben Haverkort, directeur FC Emmen. “Sinds kort hebben wij als club Naoberschap United opgericht, met deze stichting werken wij graag mee met dergelijke activiteiten. De burgemeester van Emmen, Eric van Oosterhout, was de gehele dag aanwezig als trotse voorzitter van Naoberschap Unibet. Geweldig om hem zowel op het veld als tijdens de veiling enthousiast bezig te zien.”

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die om te kunnen sporten extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de missie om sport voor iedereen met een handicap structureel en dicht bij huis mogelijk te maken.