• Al 35 jaar een begrip
  • Grootste van Noord-Nederland
  • Alle merken en modellen
  • Reactie binnen 15 min.
  • Al 35 jaar een begrip
  • Grootste van Noord-Nederland
  • Alle merken en modellen
  • Reactie binnen 15 min.

Evie blogt: meer schonere broers en zussen, ik ben voor!

Gepubliceerd op 20 april 2017
Evie blogt: meer schonere broers en zussen, ik ben voor!

Bestelbussen zijn verantwoordelijk voor 40 procent van de fijnstofuitstoot van het wegverkeer.

Ze zijn gemiddeld vier keer vervuilender dan personenauto’s. Dat blijkt uit onderzoek van bureau CE Delft in opdracht van Natuur & Milieu. EVIE: “Ik krijg steeds meer schone broers en zussen”. Het aantal geregistreerde elektrische voertuigen in Nederland stijgt namelijk (bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Er is één grote maar……..de elektrische bedrijfsauto blijft nog wel ver achter vergeleken met de elektrische personenwagen, dus hier is nog voldoende ruimte voor verbetering. De bestelauto-markt heeft met een totaal van meer dan 800.000 bestelauto's een grote impact op het klimaat en de luchtkwaliteit van Nederland. Desondanks rijden er nog geen 2.000 bestelauto's op duurzame brandstoffen. “Ik heb dus nog veel-te-veel vervuilende broers en zussen in Nederland rondrijden!”

statistieken elektrische voertuigen

De goede weg inslaan: “one big happy family” voor EVIE!

Het is belangrijk voor Nederland om de weg te vinden naar een nieuwe en meer duurzame mobiliteit. Het stimuleren door de overheid van energiebesparing en het gebruik van duurzame energie wordt steeds belangrijker. Meer en meer projecten worden gestart tussen overheid, groepen burgers en bedrijven dat ernaar streeft om in 2025 zoveel mogelijk (binnen)steden emissievrij te maken en het geluid te beperken.

Zo investeert DHL Parcel 10 miljoen Euro in elektrisch en woonwijkvriendelijk transport. Na een succesvolle pilot gaat DHL nu 100 volledig elektrische bedrijfsauto’s inzetten in ruim 50 steden. Begin maart 2017 kondigde de logistiek dienstverlener bij het bekendmaken van de jaarcijfers aan marktleider te willen worden in groen vervoer. De groep zal al zijn logistiek gerelateerde emissie in 2050 tot nul hebben gereduceerd.

Noordlease adviseert en experimenteert

De mensen van Noordlease hechten veel waarde aan goede bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid en zodoende we zijn sinds onze oprichting al bezig met de wereld om ons heen. Wij investeren en experimenteren samen met onze klanten in schonere brandstoffen en hebben mede hierdoor de CO2-uitstoot van ons totale wagenpark verlaagd van 120 gr/100km in 2013 naar 96,3 gr/100 km in 2017.

Maak kennis met EVIE: uw adviseur van Noordlease op het gebied van elektrisch rijden en Zero-emission mobiliteit.

Ook het wagenpark vergroenen? EVIE geeft tips.

EVIE Tip 1: size does matter

De juiste grootte van bedrijfswagens en wagenpark is een sleutelfactor. Benchmark je huidige wagenparkprofiel. Breng de gemaakte kilometers in kaart en kijk naar afgelegde routes en brandstofkosten. Een ritregistratiesysteem voorziet in alle noodzakelijke informatie. Kijk vervolgens wat je eigenlijk nodig hebt als organisatie om dezelfde taken te kunnen doen. Ga dan na of een groenere optie of kleinere optie voorhanden is. Het vervangen van een deel van de bedrijfsauto-ritten door de inzet van elektrische (bak)fietsen (of scooters) is een hele groene optie.

EVIE Tip 2: maak een plan voor schonere brandstoffen

Alternatieve brandstoffen zijn nodig om groener en goedkoper te opereren. Maar welke alternatieve brandstof je gebruikt en in welk voertuig, maakt nogal wat verschil. Groen gas, elektrisch, hybride. Onderzoek hoeveel ze op emissies en kosten besparen en wat de terugverdientijden zijn. Baseer daar je keuzes op. Uitgaande van 15.000km per jaar scheelt overstappen op EVIE, vanuit een bedrijfswagen met dieselmotor, al snel € 1000 per jaar aan brandstofkosten!

EVIE Tip 3: Introduceer het “nieuwe rijden” en train berijders.

Het nieuwe rijden stimuleert berijders over te gaan tot een energie-efficiënter rij- en reisgedrag door slimmer te rijden en te reizen. Vergroening zit niet alleen in technologie maar ook in mensen. Gebruik een bonus/malus systeem om berijders aan te sporen om zuiniger te rijden.

Meer weten en toe aan een adviesgesprek? Neem contact op met EVIE en maak een afspraak!

Neem contact op Maak een afspraak

Facebook aftellen 4 v2-01