• Al 35 jaar een begrip
  • Grootste van Noord-Nederland
  • Alle merken en modellen
  • Reactie binnen 15 min.
  • Al 35 jaar een begrip
  • Grootste van Noord-Nederland
  • Alle merken en modellen
  • Reactie binnen 15 min.

Mercedes in beweging

Gepubliceerd op 8 maart 2018
Mercedes in beweging

Mercedes verrast al sinds 1926 met vernieuwende en in het oog springende modellen. Hoe ziet de toekomst van Mercedes eruit? Noordlease zocht het voor je uit!

De nieuwe A-klasse

Mercedes staat bekend om haar luxe auto’s met strak design. De Duitse autofabrikant heeft recentelijk de nieuwe A-klasse gepresenteerd. Het exterieur van de nieuwe A-klasse is er flink op vooruit gegaan en ook het interieur van de nieuwe versie is voorzien van erg veel luxe en comfort. De A-klasse lijkt lager dan zijn voorganger en de nieuwe verlichting is echte blikvanger.

De nieuwe A-klasse
De nieuwe A-klasse

Moderne productie

Naast het ontwikkelen van bestaande en nieuwe modellen heeft het bedrijf begin 2018 de eerste steen gelegd van Factory 56. Het doel is de modernste autofabriek ter wereld te worden en Mercedes wil hier vanaf 2020 onder andere beginnen met het bouwen van de nieuwe S-klasse. Volgens Mercedes wordt de autoproductie opnieuw uitgevonden met de Factory 56. Wij zijn benieuwd!

Wat zijn de toekomstplannen?

Mercedes wil in de toekomst de productie van duurzame auto's naar een hoger niveau tillen. De Factory 56 en het produceren van elektrische voertuigen moet hieraan bijdragen. Het bedrijf wil vooruitstrevend zijn op dit gebied en er wordt dan ook 7 miljard (!) euro geïnvesteerd in elektrische modellen. Voorlopig blijft Mercedes ook benzine en diesel modellen produceren, maar de verwachting is dat deze modellen in de toekomst zelden tot niet meer geproduceerd zullen worden.

Toekomstige modellen van Mercedes

Mercedes blijft volop in beweging. Doordat de nieuwe A-klasse is gelanceerd wordt er ook gespeculeerd over de nieuwe CLA. Hoe gaat de auto er uit zien en wat worden de vernieuwde specificaties?

Naast de A-klasse staat Mercedes ook op het punt om de vernieuwde C-klasse op de markt te brengen. De nieuwe C-klasse zal vooral van binnen verbeterd worden, met enkele nieuwe details in het exterieur. De vernieuwde C-klasse wordt in de loop van 2018 verwacht.

Offroad
Voor de offroad liefhebbers: 2018 wordt ook het jaar van de nieuwe G-klasse! De nieuwe G-klasse zal zijn hoekige vormen behouden en de details en de verlichting worden vernieuwd. Vooral het interieur zal een stuk luxer zijn ten opzichte van het vorige model. Last but not least: er is bevestigd dat de Mercedes X-klasse een nieuwe V6-dieselmotor krijgt. Een pick-up met maar liefst 258 pk terwijl de X-klasse voorheen met maximaal 190pk te verkrijgen was!

De X-klasse
De X-klasse

Elektriciteit en waterstof

Zoals eerder aangegeven hecht Mercedes veel waarde aan duurzame productie. De Duitse autogigant heeft besloten om van alle modelseries een elektrische variant te gaan produceren. Sommige modellen krijgen zelfs een hybride waterstofcelaandrijving. Hiermee wordt de auto dus aangedreven door batterijen én brandstofcellen. De eerste Mercedes die voorzien is van batterijen en brandstofcellen wordt de GLC F-Cell. Het is helaas nog niet bekend wanneer deze auto op de markt gaat verschijnen. Naast SMART is er nog geen autofabrikant waarvan alle modellen verkrijgbaar zijn als brandstof versie en als elektrische versie. Dit is dus vooruitstrevend ten opzichte van de concurrentie!

Zelfrijdende auto

Mercedes is in de race om als eerste fabrikant een autonome auto op de markt te brengen. Het bedrijf heeft met het F 015 Luxury in Motion concept laten zien dat het volop bezig is met het ontwikkelen van een volledig zelfrijdende auto. De F 015 is voorzien van een combinatie tussen brandstofceltechnlogie en elektrische aandrijving. Het zelfrijdende model heeft draaiende stoelen en grote schermen waardoor de passagiers makkelijk onderling contact kunnen hebben en kunnen ontspannen tijdens de rit. De F 015 wordt voorlopig nog niet verwacht in de showroom.

Volop in beweging

Het topmerk uit Duitsland is volop in beweging en heeft de ogen gericht op de toekomst. We kunnen veel vernieuwende modellen verwachten van Mercedes, maar natuurlijk blijven ook de vertrouwde modellen voorbij komen!

Contact

Wenst u meer informatie over de modellen van Mercedes of wilt u een Mercedes leasen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Neem contact op

Mercedes leasen