Nieuws en artikelen over leasing, auto's en autolease

Informatie brandstofverbruik voor leaserijders ondermaats

tanken

Groningen, 4 september 2014 - Meer dan 51% van de berijders met een auto van de zaak wordt nooit geïnformeerd over het verbruik van de auto. Goede informatievoorziening is een bewezen simpele maatregel om direct kosten te besparen.
>> Lees meer

Unicom genomineerd voor Leverancier van het jaar 2014

unicom

Groningen, 22 augustus 2014 – Unicom is genomineerd voor de titel Leverancier van het jaar 2014. Met deze nominatie bewijst Unicom dat zij in hele korte periode een betrouwbare partner is geworden van Noordlease.
>>Lees meer

Noordlease B.V. zelfstandig verder

hello

Groningen, 4 juli 2014 – Noordlease B.V. (‘Noordlease’) maakt bekend dat het zittende management van Noordlease bestaande uit Robert Nienhuis en Gert Veenstra een overeenkomst hebben bereikt met BMW Holding BV over de overname van de aandelen.
>>Lees meer


Win een iPad Mini met de mooiste Noordlease-vakantiefoto

gerty visser

Groningen, 18 juni 2014 - Voor de derde keer op rij organiseren wij de wedstrijd voor mooiste Noordlease-vakantiefoto. Diegene met de mooiste of meest bijzondere vakantiefoto van zijn/haar auto wint een iPad Mini!
>>Lees meer

Autorent genomineerd voor Leverancier van het jaar 2014

DSC09626

12 mei 2014 - Autorent is genomineerd voor de titel Leverancier van het jaar 2014. Dit hebben ze bereikt door zich in korte tijd volledig operationeel te koppelen aan de processen binnen Noordlease.
>> Lees meer


Groene samenwerking FC Groningen en Noordlease

logo FCGroningen

14 maart 2014 - Het Dagblad van het Noorden besteedt in de krant van 14 maart 2014 aandacht aan de groene samenwerking tussen FC Groningen en Noordlease.
>> Lees meer
Digitaal in beroep tegen verkeersboete

flitspaal

Groningen, 27 januari 2014 – Vanaf vandaag kan iedereen online in beroep gaan tegen een verkeersboete. Het Digitaal Loket Verkeer wordt door De Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) geopend. In dit digitale loket kan men in een paar eenvoudige stappen een volledig beroep indienen.
>> Lees meerAutorola door Noordlease uitgeroepen tot Leverancier van het jaar 2013

uitreiking leverancier vh jaar

Groningen, 17 januari 2014 - Op donderdag 16 januari is online veilinghuis Autorola door Noordlease uitgeroepen tot ‘’Leverancier van het jaar 2013’’. De medewerkers van Autorola staan altijd voor Noordlease en haar klanten klaar.
>> Lees meer


nieuwsarchief_button_2

  


NB. De artikelen uit het Noordlease Nieuwsarchief zijn in het verleden opgesteld en kunnen daarom niet meer volledig actueel zijn.

 

Noordlease geeft boost aan vergroening van autorijdend Noord-Nederland

Dag van de Duurzaamheid

Groningen, 10 oktober 2013 - Noordlease is sinds haar oprichting bewust bezig met de wereld om haar heen en duurzaamheid staat hierbij hoog in het vaandel. De leasemaatschappij uit het Noorden constateert met trots op de Dag van de Duurzaamheid dat zij voorop loopt op de Europees gestelde richtlijnen.
>> Lees meer

En de winnaar is....

Winnaar 2013: Gerty Visser

Groningen, 9 september 2013 - Voor de tweede keer op rij organiseerde Noordlease de wedstrijd voor mooiste Noordlease-vakantiefoto. Iedereen met een Noordlease, Privé Lease of Autoborg auto mocht deelnemen aan deze wedstrijd. De winnaar is inmiddels bekend gemaakt.
>> Lees meer


Reclamecampagne Privelease.nl gestart

hello

Groningen, 2 september 2013 - Vandaag is Privelease.nl gestart met een reclamecampagne. De commercial wordt uigezonden op diverse regionale omroepen.
>> Lees meerFord Boerhof genomineerd voor Leverancier van het jaar 2013

ford

Noordlease heeft Ford Boerhof benoemd tot leverancier van het kwartaal en daarmee genomineerd voor leverancier van het jaar. Reden voor deze nominatie is met name dat de klant Ford Boerhof als prettige leverancier ervaart en de aandacht voor het persoonlijke klantcontact erg gewaardeerd wordt.
>> Lees meer

Noordlease Business Corner in Euroborg

logo

Groningen, 1 juli 2013 - Noordlease heeft vanaf 1 juli 2013 haar naam verbonden aan de Business Corner van FC Groningen in Euroborg. De voormalige hoofdsponsor van de Trots van het Noorden zal minimaal drie seizoenen naamgever zijn van de Noordlease Business Corner.
>> Lees meer

Geslaagde Haring-netwerkparty in Autoborg

DSC06071

Groningen, 26 juni 2013 – Gisteravond stond Autoborg van Noordlease in het teken van samenkomen, netwerken en lekkere versnaperingen. Tijdens de Haring-netwerkparty, georganiseerd in samenwerking met MartiniBusiness, kwamen er in Autoborg ruim 600 ondernemers over de vloer.
>> Lees meer

Win een stedentrip met uw Noordlease-vakantiefoto

Peter Dekker

Voor de tweede keer op rij organiseert Noordlease een wedstrijd voor de mooiste vakantiefoto. Vorig jaar was deze wedstrijd zeer succesvol. Wat is de bedoeling: maak een foto van uw Noordlease, Privé Lease of Autoborg auto op uw vakantiebestemming en stuur de mooiste foto naar . Lees hier onze spelregels om mee te doen.
>> Lees meer

Originele marketingactie van Noordlease valt in de smaak!

Foto 1

In economisch mindere tijden en in een markt die krimpt blijkt de onderscheidende aanpak van Noordlease een goede basis voor groei en succes. Deze week verschenen plotseling opvallende Renault Twingo's op diverse bedrijventerreinen in Noord-Nederland. Een smaakvolle marketingstunt van Noordlease
>> Lees meer

BEEN Autoschade genomineerd voor Leverancier van het jaar 2013

Been

Autoschade Been uit Groningen is genomineerd voor de titel Leverancier van het jaar 2013. Autoschade Been is als beste leverancier uit de bus gekomen. Met name de tevreden reacties van vele Noordlease klanten over de kwaliteit en service met betrekking tot schadeherstel hebben de doorslag gegeven.
>> Lees meer

Autoborg verwelkomt Nick & Simon tijdens gala

Nick en Simon_15 april 2013

Groningen – 16 april 2013. Gisteravond was Autoborg van Noordlease de locatie waar Nick & Simon optraden voor de honderden gasten bij het Galadiner ten bate van de stichting Make-a-Wish Nederland in samenwerking met FC Groningen. Naast het optreden van Nick & Simon gaven ook Erik van Muiswinkel en Leona Philippo acte de présence. Autoborg in Groningen is een bekende locatie voor diverse BN-ers, zo traden in het verleden Karin Bloemen, Tineke Schouten, Jan Mulder, Kees Jansma, Hennie van der Most, Frans Bauer en vele anderen op.
                                                >> Lees meer

Leasing voor MKB-ers vaak goedkoper dan lening

NoordLease-105filter

In veel gevallen is autoleasing goedkoper voor een MKB-ondernemer dan het afsluiten van een lening of het aanschaffen van het wagenpark. Veel MKB-ers denken echter vaak onterecht het tegenovergestelde.
>> Lees meer

 

Ubench International- Leverancier van het jaar 2012

UBench International Leverancier van het Jaar 2012 Noordlease

Na in het vierde kwartaal van 2012 reeds de titel Leverancier van het Kwartaal in de wacht te hebben gesleept is UBench International nu ook Leverancier van het Jaar geworden. Uit de 4 genomineerden is UBench International tot winnaar uitgeroepen.
>>Lees meer

Keuze Privé Lease bevestigd door MVO Nederland

Circulaire economie

25-01-2013 - In het Trendrapport 2013 stelt MVO Nederland een belangrijke trend voor 2013: het gebruik van producten voor consumenten wordt dit jaar belangrijker dan het bezit ervan. Privé Lease van Noordlease speelt daar al jaren op in.
>> Lees meer

 

Noordlease ondertekent Cleaner Car Contract

Cleaner_Car_Contracts_Noordlease

14-01-2013 - Noordlease heeft zich met het ondertekenen van het Cleaner Car Contracts project ter doel gesteld om een bijdrage te leveren aan een beter milieu door de gemiddelde uitstoot van haar wagenpark vóór 2020 te verlagen naar 95 gr/km.
>> Lees meer


 

Groninger Noordlease Sportgala groot succes

Sportgala_nieuws_1

18-12-2012 - Op 17 december jongstleden werd in Martiniplaza te Groningen het jaarlijkse Groninger Noordlease Sportgala gehouden. De show werd omlijst door muziek, show en amusement. In een gevarieerd programma werden de sportprijzen uitgereikt.
>> Lees meer


Elektrisch rijden in Nederland - de stand van zaken

Stekker_button_2

27-11-2012 - Maandelijks publiceert Agentschap NL een overzicht dat een indruk geeft van de ontwikkeling van elektrisch rijden in Nederland. De highlights van de maand oktober 2012 vindt u in dit artikel.
>> Lees meer 
 
  

Highlights Mobiliteit uit Regeerakkoord 2012

regeerakkoord_button

30-10-2012 - Het regeerakkoord werd op 29 oktober 2012 jongstleden gepresenteerd. In dit artikel vindt u de highlights uit het regeerakkoord die betrekking hebben op het onderwerp Mobiliteit.
>> Lees meer 
  

Prinsjesdag 2012

3e_dinsdag_button

18-09-2012 - Het demissionaire kabinet heeft op 18 september 2012 de miljoenennota, het belastingplan 2013 en de andere fiscale wetsvoorstellen voor 2013 aan de Tweede Kamer aangeboden. De belangrijkste maatregelen voor de automobilist zijn als volgt.
>> Lees meer 
 
 

FC Groningen Sportcafé in Autoborg

sportcafe_button

14-09-2012 - Donderdagavond 13 september waren TVM schaatscoach Gerard Kemkers, FC Groningen trainer Robert Maaskant en FC Twente assistent-trainer Youri Mulder te gast in Autoborg. Onder bezielende leiding van Humberto Tan waren deze heren de hoofdpersonen tijdens het FC Groningen Sportcafé dat werd gehouden door Noordlease.
>> Lees meer
  

Privé Lease van Noordlease in Financiële Dagblad

fd_button

04-09-2012 - Het particulier leasen van auto's, ook wel privé lease of private lease genoemd, komt steeds vaker voor. Robert Nienhuis, algemeen directeur van Noordlease, komt in het Financiële Dagblad van 4 september 2012 aan het woord over de voordelen van privé lease.
>> Lees meer 
 
 

Zijm Autobedrijf Volkswagen Leverancier van het Kwartaal

zijm_button

04-09-2012 - Noordlease heeft Zijm Autobedrijf Volkswagen uit Arnhem uitgeroepen als Noordlease Leverancier van het Kwartaal. Dit vanwege de uitstekende service en tevredenheid van klanten. Zijm Autobedrijf Volkswagen is hiermee direct genomineerd voor de titel Leverancier van het Jaar.
>> Lees meer 
  

Hoezo donkere tijden voor autorijdend Noord-Nederland?

ampera_button

16-08-2012 - Noordlease signaleert een aantal trends over de eerste 6 maanden van 2012. We zijn saai als het gaat om de kleurkeuze van leaseauto's, modellen met 14% of 20% bijtelling doen het goed en 3% van het Noordlease wagenpark is reeds (deels) elektrisch aangedreven.
>> Lees meer
 
 

Dieseltoeslag zéér zuinige auto's gaat in op 1 augustus 2012

diesel_button

31-07-2012 - Op 1 augustus 2012 wordt voor zéér zuinige dieselauto's, met een CO2-uitstoot van minder dan 92 gram/km, de CO2-afhankelijke dieseltoeslag van de BPM ingevoerd.
>> Lees meer
  
 
 

Privé Lease van Noordlease in Autoweek

autoweek_button

25-07-2012 - In Graadmeter, de wekelijks terugkerende rubriek in Autoweek magazine, wordt de mening van experts uit de autowereld gepeild. De stelling van deze week is: "Privé een auto leasen. Waarom zou je?". Robert Nienhuis, directeur van Noordlease, wordt als expert om zijn mening gevraagd.
>> Lees meer
 

VCD IT Groep vernieuwt samenwerking met Noordlease

vcd_button

Eén van de grotere zelfstandige ICT-bedrijven van Nederland, de VCD IT Groep uit Groningen, geeft wederom de voorkeur aan een noordelijke alliantie tussen Noordlease en Century Autogroep als partners op het gebied van mobiliteit. In totaal gaat het om een wagenpark van 200 voertuigen.
>> Lees meer 
  

Atos kiest voor nieuwe product Privé Lease van Noordlease

Noordlease en Atos Nederland gaan samenwerken op het gebied van mobiliteit. Atos heeft na een uitgebreide selectieprocedure voor het nieuwe product Privé Lease van Noordlease gekozen als particuliere mobiliteitsoplossing voor haar medewerkers.
>> Lees meer
 

Bosch Car Service in Autoborg

Op 1 juni opent Bosch Car Service een vestiging in Autoborg. Bosch is de grootste merkonafhankelijke serviceformule voor garagebedrijven in Nederland. Het uitgebreide netwerk en de kwaliteit van de dienstverlening is voor Noordlease de voornaamste reden voor deze samenwerking.
>> Lees meer
 

BPM-vrije auto populair bij Nederlanders

Het afgelopen jaar zijn er in Nederland 206.000 nieuwe auto’s verkocht waarover geen aanschafbelasting (BPM) verschuldigd was. Dat is ruim 3,5 keer zoveel als in 2009. De staatskas liep hierdoor in 2011 ca. 1,3 miljard euro aan BPM mis. Met name het aantal BPM-vrije dieselauto’s is sterk toegenomen.
>> Lees meer  
 

Mobiliteitsbudget steeds populairder bij bedrijven

Steeds meer bedrijven bieden hun medewerkers een mobiliteitsbudget. Met dit mobiliteitsbudget bieden werkgevers hun medewerkers zelf de keuze met welk vervoermiddel zij zakelijk reizen, zodat zij elke dag het optimale vervoermiddel kunnen kiezen om de files of drukte in het openbaar vervoer te omzeilen. Niet gemaakte kosten mag een werknemer in eigen zak steken.
>> Lees meer  
 

Golf van ex-leaseauto's overspoelt de markt

Bent u op zoek naar een jong gebruikte auto? Dan is er goed nieuws! Er komen dit jaar namelijk erg veel ex-leaseauto’s op de markt. Een groter aanbod aan jonge occasions zal gepaard gaan met interessante prijzen voor deze voertuigen.
>> Lees meer 
 

Artikel DvhN 5 april 2012: Privélease toverwoord voor de toekomst?

Het Dagblad van het Noorden besteedt in dit artikel van 5 april 2012 aandacht aan het Privélease concept van Noordlease. Particulieren kunnen dankzij Privélease al vanaf € 175 per maand een auto lease. Je hoeft alleen nog maar te tanken! Keuze uit 12 modellen.
>> Lees meer 
 

Noordlease 30 jaar!

Noordlease is jarig! Maandag 2 april zijn we 30 jaar geworden. Door onze nuchtere kijk op autolease en het vertrouwen van onze klanten en berijders zijn we al jaren toonaangevend als het gaat om autoleasing en mobiliteit. Zonder u geen Noordlease. Iedere dag weer koesteren we bij Noordlease ons meest waardevolle bezig. Dat ben u, onze klant. 
>> Lees meer 
  

Energy Expo - centrum voor duurzame mobiliteit in Groningen

Zaterdag 31 maart 2012 opent Energy Expo, het platform voor duurzame mobiliteit, haar deuren. Hier komen zakelijke en particuliere rijders precies te weten wat duurzame mobiliteit inhoudt. Noordlease is als leverancier van duurzame mobiliteit nauw betrokken bij Energy Expo.
>> Lees meer
 

Regels bijtelling leaseauto veranderen

De bijtellingsregeling voor leaseauto’s wordt aangescherpt. Vanaf 1 juli 2012 dalen de grenzen voor de diverse bijtellingstarieven gelijkmatig tot een vast niveau in 2015.
>> Lees meer
 

[Persbericht] File voor de laadpaal?

De acceptatie van de elektrische auto gaat veel sneller dan verwacht. Maar zijn we in Noord-Nederland wel klaar voor deze ontwikkeling?
>> Lees meer
 

Noordlease levert eerste 100% elektrische bedrijfswagen af!

Op 21 maart 2012 heeft Noordlease de eerste 100% elektrische bedrijfswagen afgeleverd aan haar klant Schilders de Vries uit Groningen.
>> Lees meer
 

Mediacampagne voor Privé Lease van Noordlease!

De komende weken voeren we campagne voor Privé Lease met de prikkelende trigger: Sukkel, Privé Lease! Zo willen we iedereen attent maken dat een nieuwe auto maar €175,- per maand hoeft te kosten, met alle gemakken van dien.
>> Lees meer 
 

Privé Lease verovert Nederland

Een nieuwe vorm van mobiliteit heeft haar intrede gedaan en wint in korte tijd aan populariteit. Sinds een jaar kan ook de particulier bij Noordlease terecht voor een leasecontract. Afgelopen weekend reed de 500ste privé lease klant de showroom van Autoborg uit en dat tekent het succes van privé lease in Nederland.
>> Lees meer
 

Technische avond was weer een succes!


Dinsdag 24 januari vond er weer een KEES Technische Avond plaats voor klanten van Autoborg. In de werkplaats van Profile Tyrecenter Heuver kregen de deelnemers een stoomcursus technisch onderhoud van hun eigen auto. Samen
>> Lees meer
 

BTW correctie prive gebruik lease auto

Deze maand moet de laatste BTW-aangifte over het jaar 2011 ingediend worden. Daarin moet voor auto’s van de zaak ook de correctie voor privégebruik verwerkt worden. Het verdient aanbeveling tijdig bezwaar te maken tegen die correctie.
>> Lees meer
 

Duurzaam rijden

Duurzaamheid. Hoewel het thema voor sommigen nu pas actueel lijkt, is Noordlease al sinds haar oprichting bewust bezig met de wereld om ons heen. Niet alleen uit het belangrijke oogpunt van respect voor die wereld, maar ook omdat we het vanzelfsprekend vinden om zo weinig mogelijk energie, materialen en grondstoffen te verspillen.
>> Lees meer
 

Voordelen van een Lease Auto

Autolease biedt u financiële zekerheid doordat de exploitatiekosten van de auto of het wagenpark vast staan. Omdat u geen investeringen in uw wagenpark hoeft te doen kunt u deze middelen inzetten ten bate van de onderneming. Eventuele meer- of minder verreden kilometers worden middels een vooraf afgesproken prijs verrekend.
>> Lees meer
 

Fiscale gevolgen van bijtelling

Als een werknemer een leaseauto van zijn werkgever ter beschikking krijgt, krijgt men te maken met de zogenaamde “fiscale bijtelling”. De leaseauto wordt gezien als loon in natura. Als de werknemer meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt in de leaseauto, wordt de leaseauto fiscaal belast.
>> Lees meer